Jump to content

Ježurko Ježić osvaja svet

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Guest_Leka TS_*

Guest_Leka TS_*
  • 0 Reputation

Posted 09 March 2017 - 08:58 PM

Ježurko Ježić osvaja svet: Film nastao prema priči Branka Ćopića stigao do festivala u Berlinu

Ježurko će biti prikazan u takmičarskom programu Berlinalea "Generation", u kojem se prikazuju filmovi koji su tematski i estetski posvećeni deci i mladima

Jezeva-kuca-620x350.jpg

Jedan od omiljenih dečijih klasika sa Ježurkom Ježićem pojavio se i u Berlinu. Tačnije na Berlinaleu, u takmičarskom programu “Generation”, u kojem se prikazuju filmovi koji su tematski i estetski posvećeni deci i mladima.

Film je nastao prema slavnoj priči Branka Ćopića u produkciji kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (NFB) i hrvatskog Bonobostudija. Animirani film “Ježeva kuća” sledi svoj slavni književni predložak, i to na tri jezika: narator domaće verzije je Rade Šerbedžija, engleske glumac Kenet Velš, a francuske glumica Frans Kastel. Za animaciju su zaslužni Ivana Bošnjak i Tomas Džonson, a animacija likova delo je spomenutih autora, Ivane i Tomasa, uz rediteljku i scenaristkinju Evu Cvijanović.

Muziku za film radio je Darko Rundek.

Izvor: Telegraf

• 0

#2 credomusic

credomusic
  • 63 posts
  • 13 Reputation
  • Omiljeni crtać:I cant pick one exclusively...

Posted 10 March 2017 - 08:31 AM

Impresivan poduhvat. Mislim da je i ranije postojalo eksperimentisanje sa stop-animacijom u bivšoj Jugoslaviji...

Btw, da li iko zna da li je ovaj film proistekao od originalne ideje Milana Blažekovića? (reditelj Čudesne šume i Čarobnjakovog šešira)

Pošto znam da je pre ne-znam-koliko godina on najavljivao tradicionalno 2D animirani film o Ježevoj kućici, čak sam negde na yt video i kratki prilog gde su bili prikazani i crteži i dizajn likova... i onda odjednom je sve to zamrlo i niko ništa više nije pominjao. Nigde. A onda se pojavio ovaj film...

• 0

Similar Topics Collapse